Скандален случай в САЩ! Четирима братя изнасилиха по-малката си сестра, след което 13-годишното момиче забременя и роди. Съдът обаче помилва изнасилвачите.

Според британския Daily Star зверството е станало в щата Мисури в религиозната общност на амишите, които се отличават с отшелническия си начин на живот и разединението си от други сегменти от населението на САЩ, пише Глас бг.

22-годишният Арън и 18-годишният Пит Шварц, заедно с други двама непълнолетни братя, многократно са изнасилвали 13-годишната си сестра. Полицията узнала за това, след като момичето забременяло и се консултирало с лекар. 


Според Daily Star тийнейджърката е родила бебе преди около две седмици. Все още не е ясно кой от братята е баща на детето.

Въпреки това двете по-големи момчета се качиха на подсъдимата скамейка, а останалите момчета, поради възрастта си, не подлежат на наказателна отговорност. 

След предварително разследване обвиняемите трябваше да влязат в затвора, но в последния момент обвинението промени решението си.

Според прокурора Бен Беркстресер в затворническата система тези двама младежи просто биха били „изядени живи“.

„По-рано бях много жесток с амишите, когато ги обвиняваха в престъпления от този вид... Имахме случай, когато баща извърши сексуални действия срещу дъщеря си и влезе в затвора... В този случай и тези млади мъже, въпреки възрастта си, те все още са много незрели... “- каза държавният служител.

Според Daily Star младите американци в крайна сметка са осъдени на пет години изпитателен срок със задължително участие в различни програми за общественополезен труд и лечение на сексуални престъпници за следващите 12 месеца. 

Представители на общността от своя страна също заявиха, че са подготвили „много сурово наказание“ за братята, въпреки че амишите не уточняват какво точно ще бъде.