„Износът” на престъпност продължава от вътрешността на страната в посока… Кърджали. След като десетки „жрици на любовта” се настаниха край Арда, търсещи по-платежоспособни клиенти след отварянето на „Маказа”, то вече областният град е атакуван и от дилъри на дрога от съседни региони.

Пореден богато зареден с наркотици мъж бе спипан от полицаи на път за Кърджали. 29-годишен бе задържан в района на Бели пласт. Хасковлията пътувал с лек автомобил, а в него били открити 21 грама на прах и 2 таблетки амфетамин, 60 грама суха листна маса марихуана и 5 стръка марихуана с височина около 25 сантиметра, пише 24rodopi.com. 

Проверката била извършена в петък надвечер. В мъжа били открити таблетки амфетамин и няколко грама канабис. При извършено претърсване в жилище, обитавано от него в хасковско село, били намерени останалите количества дрога, които са иззети, а видът им определен с тестове, посочиха от Областната дирекция на МВР. Притежателят на наркотиците е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Кърджали.

Десетки са случаите на заловени с дрога лица на „стария път” за Хасково в последните години. Маршрутът през село Чифлик е използван заради по-слабия трафик, твърдят запознати.

Според източници на сайта, амфетамините в Кърджали се доставят от съседните областния градове Хасково и Пловдив.

Отварянето на границата с Гърция при „Маказа” пък накара десетки секс труженички да насочат вниманието си към Кърджали. За работно място се използват къщи за гости и квартири в града край Арда. Офертите тръгват от 40 лева за 30-минутен сеанс и достигат до 120 лева за час „ласки”. Само преди дни пък 23-годишна работничка от бранша бе обрана в къща за гости от „пазарили” я за сеанс клиенти.