Вандализъм и опит за палеж в новоизграждащ се център за деца с аутизъм в Плевен. Неизвестни са проникнали в помещение без охранителна система и са разбили имуществото с брадви. Влизането с взлом констатира Ивайло Иванов, който се грижи за ремонта на сградата.

„Не е грабеж, не е откраднато. Там, имаше дрешки, чисто нови, които са оставени на земята. Нищо не е изчезнало, а и тези неща са много тежки, за да бъдат изнесени, ако става въпрос за железа, има мотори. Така, че на първо четене, това си е вандалщина”, каза пред Нова Иванов.

„Сградата е 1600 квадрата, доста е голяма. Това е единствената част, която няма СОТ, тъй като е много голяма и не може да си позволим. Извършителите са знаели, че тази част няма СОТ. Каква е тяхната цел и мотив – само те си знаят, както и какво носят в сърцата си, също”, каза Владислава Цолова, председател на “Стъпка за невидимите деца на България”.

От полицията в Плевен обясниха, че вече имат следи за това кои са извършителите на вандалския акт, но задържани все още няма. От сдружението, освен че трябва да довършат започнатия ремонт, ще трябва да възстановят и щетите от погрома.