Станислава Желязкова е голямата дъщеря на Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Наскоро й беше повдигнато обвинение, че е член на организирана престъпна група, ръководена от баща й. В петък Станислава се яви в Специализирания наказателен съд в София като свидетел по делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Димитър Желязков също бе там, макар и като арестант, пише "Флагман".

Митьо Очите е частен обвинител и граждански ищец заради стрелбата по него през 2016 г. и има право да участва в процеса в лично качество

Станислава твърди, че не иска да говори за делото, но признава, че има повдигнато обвинение: "Имам обвинение, да. Но нямам желание да говоря от гледна точка на това, че не съм получила обвинителен акт и не искам да си навлека проблеми. Единствено мога да кажа за самото предявяване на делото – то беше в нечовешки условия. Отивахме в 9 без 15 сутринта, а излизахме в 8 и 9 вечерта. А едната вечер излязохме в 11,30 вечерта. Аз съм майка-кърмачка и за мен просто това е предпоставка за усложнения."

Дъщерята на Митьо Очите е под парична гаранция от 10 000 лв.  Станислава разкрива, че е успяла да се види с баща си след завръщането му от Турция, но съвсем за кратко. Докато той бе в турския арест тя роди, но Митьо Очите така и не е виждал първото си внуче: "Да, не го е виждал. Интересува се – как е, расте ли."

Според Станислава здравословното му състояние продължава да е влошено: "Не е добре и не му позволяват да отиде на лекар. Ние пуснахме молба за скенер, за рентген… Да му се направят едни пълни изследвания, а не просто докторът да го види външно и да каже „той е в задоволително състояние”. Защото той все пак има много тежки наранявания, има куршум в него, което е предпоставка да се види – скенер, рентген, и да му се направят едни пълни изследвания."