23-годишната Ясмин Илхан е наследничка на австралийския доларов мултимилионер Джон Илхан, който основава Crazy John’s, компания за мобилни телефони. Магнатът натрупал състояние от 300 милиона долара, преди да си отиде през 2007 г. на 42-годишна възраст.

Дъщерята на магната направи сериозно изявление за това, което е преживяла като тийнейджърка. Когато момичето било на 15 години, било подложено на сексуално насилие.Всичко се случило в предградие на Мелбърн през 2013 г., когато тийнейджъри се събрали на рожден ден. Там Ясмин станала жертва на човек от частно училище в съседство, който я малтретирал.

След ужасните събития момичето се премества в Лондон, където завършва Юридическия факултет. Едва миналата година тя подаде изявление в полицията, но се сблъска с реакция, която й причини ужас и шок, пише Daily Mail. Според Ясмин служителите на реда я довели до сълзи, отказали да разследват случая и казали, че „нейната диплома по право ги притеснява“.
"Ужасена съм от това, което ченгетата са ме накарали да преживея.  Те многократно отказваха да отговорят на въпросите ми относно тяхното решение. Казаха, че съм опровергала собствените си доказателства, но не можах да потвърдя това, когато поисках примери. Още по-шокиращо, те казаха, че фактът, че имам висше юридическо образование, поражда притеснения относно моята история," казва Ясмин Илхан.

На свой ред служителите на реда отбелязаха, че са приключили случая поради липса на доказателства. Но наследницата на мултимилионера няма да се откаже. Твърди се, че след като Ясмин направи историята си публична, други момичета започнали да й пишат, казвайки, че също са били пострадали от същия човек.

Превод: БЛИЦ