Районната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство за хулиганство при шофиране на моторно превозно средство с особена дързост по повод скандалния клип от почивните дни в социалните мрежи.

На видеото се вижда как лек автомобил се движи със скорост от 280 километра в час по един от основните булеварди във Велико Търново. На този етап няма заподозрян. Законът предвижда лишаване от свобода до пет години.

Повече от час в полицията във Велико Търново продължи разпитът на 30-годишния Николай Кръстев от Дряново във връзка със скандалният видеоклип. Кръстев, който е син на общинската съветничка и бизнес дама Мариана Печеян, е собственик на автомобил от този клас, посочен в описанието на видеоклипа, информира БНР. 

“Сега ще разпитат абсолютно всички собственици на такива автомобили, които могат или поне евентуално на теория да развият такава скорост, и ще се опитват да установят кой го е направил. Категорично не е този автомобил и не е моят клиент“, каза на излизане от полицията софийският адвокат на Кръстев Любен Казанлиев.

Николай Кръстев категорично отрича да е водачът, движещ се с 280 км/ч и преминаващ на червен светофар от клипа, въпреки че е любител на тунингованите автомобили и високите скорости: “Първо – моят автомобил не участва в клипа, нито аз участвам в него. Аз ходя на регламентирани състезания, където е позволено тази скорост някъде да се развие“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ