Търсеният от магистратите бивш благоевградски полицай Георги Прегьов, с атрактивния ник в мрежата Джорджи Иванов, се шири в голяма къща в Лондон и хич не му пука, че измами гастарбайтери, които години наред не могат да получат възмездие за причиненото им страдание в чужбина. Прегьов излъга няколко кандидат гастарбайтери с обещания за работа срещу заплащане.

Разследване на Struma.com установило, че Прегьов посрещал групите на спирка "Виктория" в Лондон, след това настанявал хората на определени места, събирал парите и изчезвал, мотаейки ги с дни, че има пречки да започнат обещаната работа. Дейността му бе разкрита и той се върна в Благоевград, където работи в охранителната фирма на кума си Пене Алексиев.

"Стъпваше на петолевки" по това време, правейки се на мениджър, независимо че ужилените гастарбайтери го вкараха в съда. Когато обаче бе насрочено първото съдебно заседание за измамите му той избяга и се покри отново в Лондон, където вероятно работи.

Представя се за студент, свободен без ангажименти, а сега се фука и с новата си къща. На всяко съдебно заседание той не се явява, като подсъдим за измама.