Същински екшън се разигра пред Съдебната палата в Благоевград след края на делото за опит за убийство на санданчанина Димитър Саботанов - Саботана. Обвиняем по делото е Веселин Бориков, с прякор Малкия Фараон, пише struma.com.

Днес се проведе поредното заседание с разпит на двете страни и свидетели на случая от 2017 година, когато Саботана пострада тежко, след като бе намушкан пред дискотека в село Поленица.

След края на заседанието Веселин Бориков и брат му Илия Бориков, по-известни с прякорите Малкия и Големия Фараон причакали ответната страна пред Съдебна палата. С тях бил и Иван Тумбалов, който по време на заседанието, под клетва заяви, че не се познава с братята Борикови. След като излезли двама от свидетелите на Саботана, жена му и адвокат Медарова, която го представлява в съда, тримата се приближили към тях.

Малкият Фараон, клатейки заплашително глава, се нахвърлил върху свидетеля Пано Джавалеков с думите: "Ще ти отрежа главата и ще те закопая. Имам много хора и ще стане страшно!". Заплашил и друг от свидетелите - Любослав Влахов с думите "Ти ли ще ми ставаш свидетел, ще ти *** ****ата". Свидетелите разказват, че това не е инцидентен случай, защото когато се засичат в Сандански, Фараона редовно отправял заплахи срещу тях, но този път преминал всякакви граници.

След вербалната агресия от страна на Фараона, жената на Саботанов - Цветелина Попчева веднага подала сигнал на тел 112, а патрулка пристигнала след броени минути. Фараоните и техният приятел побързали да избягат преди идването на полицията, като преди да избягат, някой от тях се провикнал: "Ще ви дойде времето!". Всичко това става на метри от входа на Съдебната палата, където има и видеонаблюдение.

"Отвратително! За пръв път в дългогодишната ми практика ми се случва подобно нещо!", коментира наглостта на Малкия Фараон адвокат Венета Медарова, която заяви, че в момента входира жалба срещу Веселин Бориков и най-вероятно ще му бъде повдигнато ново обвинение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ