В следобедните часове на вчерашния ден полицейски екип на Шесто РУ констатирал  пътно превозно средство с животинска тяга - кон с каруца, да се движи по булевард „Цариградско шосе “ и Кемера.

Каруцата, натоварена със стари автомобилни гуми , била спряна на влизане в кв. Столипиново.  

28- годишният жител на квартала възнамерявал да ги изхвърли и запали.
 

Полицейските служители са му съставили акт за установяване на административно нарушение на основание чл. 17 ал 1 от Наредбата за организация и безопасност на движението на територията на община Пловдив, свързана с безопасността на движение и дисциплината на водачите, пътните превозни средства и пешеходците на територията на града.
 


Автомобилните гуми и каруцата са иззети по надлежния ред, а за установената нередност е сигнализирана и общинска полиция, която е репатрирала каруцата с „паяк“. За последваща проверка относно произхода на употребяваните гуми е включен и служител от РИОСВ - Пловдив.
 

Това е вторият случай на репатриране на каруца от началото на годината.
 

Предишният нарушител, също от квартала, бе установен през месец февруари, в опит да превозва матални отпадъци. От 2013 г. движението на каруци на територията на град Пловдив е забранено с решение на общинския съвет. Контролът и проверките от органите на реда ще продължават  и занапред.