Задържаните за документна измама в особено големи размери Александрина Георгиева, мъжът й Лазар и дъщерята Николина не са демонстрирали висок стандарт на живот.

Тримата не са се набивали на очи, макар че по данни на прокуратурата и полицията с години са въртели схема за изготвяне на фалшиви документи за стаж при пенсиониране, пише "Марица". 

Съседите им в блок на ул. „Богомил” са учудени от разкритията за злоупотребите. Познават Лазар и Александрина  като нормална двойка. Жилището им не издавало да разполагат с много пари.

Лазар е карал джип, но купен на старо. Сменил автомобила няколко пъти с друг, но всеки път от същия клас.

В махалата се знае, че преди години мъжът имал земеделски бизнес в първомайския край. Гледал краставици, после и пъпеши. В един период се оплаквал, че е бил завлечен от съдружие с грък. Имало даже период, в който продавал пъпеши на тротоара пред хипермаркет в квартала. Възможно е да е правен опит през бизнеса му да се перат парите от схемата за източване на НОИ.

В последните години на комшиите правело впечатление, че Лазар не работи. Виждан е  редовно из махалата да разхожда домашния любимец чихуахуа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ