Трагедията в офиса на строителната фирма „Пейсол” в столичния квартал „Витоша” се е разиграла след бизнес среща между убиеца Драгомир Драгомиров и инвеститорите, научи БЛИЦ от източници, свързани с разследването. Срещата е била насрочена за 9. 30 часа.
Малко преди да почне стрелбата, единият от шефовете на „Пейсол” си тръгва вбесен и така се спасява по чудо. Драгомир Драгомиров вади законния си пистолет и стреля по тримата, намиращи се в стаята – руска гражданка, синът й и бившият управител на фирмата Вячеслав Коев, който загива на място заедно с жената.
 

Другият мъж е откаран в болница „Св. Анна” с куршум в главата, където лекарите се борят за живота му.
 
Драгомир Драгомиров е арестуван малко след стрелбата. По време на разпитите той твърдял, че е извършил убийствата в състояние на афект заради пари, които му дължали инвеститорите от „Пейсол”. БЛИЦ научи, че става въпрос за строеж на сграда в „Манастирски ливади”, който е бил извършен от фирма на Драганов, нает от „Пейсол” като подизпълнител.
 
Драгомир Драгомиров е със солидни позиции в строителния бизнес. Две от фирмите му – „НД-Инвест Груп” ООД и „Д и Д Билдинг” са сред основните изпълнители на обществени поръчки в страната. Кандидатствали са за ремонт на Съдебната палата, на здравни и рехабилитационни центрове в страната, на редица училища, а също и по проекти на „Красива България”. В повечето от фирмите си Драгомир Драгомиров е съдружник със съпругата си Цветелина Салтирова Драгомирова. Тя е била разпитана веднага след убийствата, но е твърдяла, че не е имала никаква представа какво ще извърши мъжът й.
 
До напрежението между него и инвеститорите се стига след редица скандали за пари и неуредени финансови преводи от страна на „Пейсол”, научи още БЛИЦ. 

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ – КОИ СА УБИТИТЕ И С КОЯ ИЗВЕСТНА БЪЛГАРКА Е ИМАЛ ОТНОШЕНИЯ ЕДИНИЯТ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА „ПЕЙСОЛ”

Четете в БЛИЦ Появиха се първи СНИМКИ на заподозрения за двойното убийство в София!