Продължава издирването на извършителя на показното убийство в София, за което първо БЛИЦ съобщи. 46-годишният бизнесмен Николай Драгополов беше застрелян в джипа си от мъж, дегизиран като клошар. В колата е било 11-годишното му дете.

"Има 2 основни версии за убийството - едната е бизнес, втората е личен мотив. По-вероятна е бизнес версията. Този бизнес с коли, лизинги, ДДС, е врата за много пари, сблъскващ е и създава условия за измами, както и нарушени взаимоотношения", заяви бившият директор на Национална служба “Полиция” ген. Васил Василев.

2 нови и опасни версии за убийството на бизнесмена Драгополов

По думите му, ако са истина предположенията, че след седмица убитият е щял да получи охрана и е имало сплашвания по негов адрес, тогава той наистина е "пресякъл петолинието" и покушението е избързало, защото с охрана е щяло да бъде много по-трудно.

"Този, който му е мислил лошото, е знаел много добре маршрута му. Мястото, където е станало покушението, е такова, че вечерно време се събират коли. Там няма начин да не спреш.

Ето какви пари искал разстреляният Николай Драгополов за черния джип Мерцедес "G" класа, в който умря! СНИМКИ

Чух версии, че са манипулирали светофара, това е по-скоро от романите и филмите. Ако са знаели пътя, е нормално да бъде причакан, където се образува най-голямата тапа. След това извършителят съвсем спокойно си е тръгнал пеша, докъдето го е чакала кола, или просто е изчезнал между блоковете", каза ген. Василев. 

Криминалистът Ботьо Ботев със сензационни детайли за разстрела на бизнесмена Николай Драгополов

Той добави, че е много важно какъв оглед ще се направи на местопрестъплението, за да се намерят и най-малките доказателства.

"След това трябва да започне работа във връзка с бизнеса, личните му взаимоотношения, бившите му присъди. Доста такива убийства останаха във въздуха - Александър Антов на "Агресия", Христов от Велико Търново и още няколко души. Вижте убийството в Борисовата с какъв обрат е", заяви ген. Василев пред Bulgaria ON AIR. 


Ген. Васил Василев

Експертът смята, че е възможно убийството да е поръчково, след като е "пресякъл пътя на някой".

"Казали са си "Дай да го приключваме този, много ни е обидил", според първата версия. Може да е било лично отмъщение на самия стрелец. Има такива причини, които просто не можеш да ги проумееш. Но аз мисля, че водещото е бизнесът", допълни генералът.

Вражда, покушения, палежи: Това ли е причината за разстрела на бизнесмена в София

Той каза още, че към момента не е неизвестно дали извършителят е знаел, че има дете в автомобила. 

"Има лица, които могат и сами да организират нещо подобно. При нашата действителност, ако има голяма организация, все нещо ще изскочи от някъде", смята специалистът.

Гледайте целия разговор във видеото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!