Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняеми С.М., на 30 г., А.С., на 32 г., И.С., на 24 г,, А.С., на 47 г., за това, че на 22.06.2019 г., в с. Розино, обл. Пловдив, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс, и за това, че на 22.06.2019 г., в с. Розино, обл. Пловдив, са държали огнестрелно оръжие, без да имат за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Карлово да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. В момента продължават активните процесуално-следствените действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи за характера на нанесените телесни повреди на пострадалите лица и др.

Нови данни за циганския погром в Розино от шефа на пловдивската полиция 

По същия случая за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани и други лица, като на част от тях са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство /УБДХ/, които се разглеждат  от Районен съд-Карлово, а останалите са разпитани като свидетели и освободени. Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност.

Както БЛИЦ съобщи, в неделния следобед 200 души от циганския род на Сребревите са нападнали рода Ескендерови. Въпреки присъствието на много ченгета и представители на Специалните разузнавателни сили, стотици цигани от скандалния род са атакували с пушки, камъни и колове вражеската фамилия. 

Ексклузивно и само в БЛИЦ: Първи СНИМКИ от циганския погром в Розино, цялото село трепери 

Хора от Розино съобщиха, че са изпочупени много бусове, коли и къщи, а нападението е било много по-голямо, отколкото вчерашното.   Има много ранени. Никой не може да посочи точния им брой.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ