Най-голямата зала на специализирания наказателен съд се оказа твърде тясна да побере обвиняемите, техните адвокати и представителите на медиите на дългоочаквания старт на делото за КТБ. Въпреки че в помещението бяха осигурени допълнителни столове, останаха над 20 правостоящи, съобщава „Труд“.
Над 5000 страници е обвинителният акт срещу банкера беглец Цветан Василев и още 17 банкери и финансисти, който беше внесен в съда през юли т. г.Те ще отговарят за участие в организирана престъпна група, за престъпления по служба, за източване на над 2,5 милиарда лева от банката и за касова липса на близо 206 милиона лева. По време на разследването са разпитани 400 свидетели и са изготвени над 90 експертизи.Обемът на доказателствения материал надхвърля 1360 тома. Съдия Виржиния Петрова е избрана да гледа мегапроцеса.

От няколко години Цветан Василев се укрива в Сърбия. Той бе обявен за издирване от Интерпол и в момента тече процедура по екстрадицията му. Заради отсъствието на Василев, юристи предполагат, че процесът може да бъде отложен. Съдът обаче може да реши делото да се гледа в негово отсъствие.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ