Бащата, който тази сутрин хвърли петгодишното си дете от мост на изхода на Габрово, към този момент е арестуван, но все още е без повдигнато обвинение, пише "Монитор", позовавайки се на окръжната прокуратура в града.

Заради водещите се следствени действия и разпити, от държавното обвинение обясниха,че на този етап не могат да дадат никаква информация  нито конкретна, нито обща. Това, което е ясно до момента е, че рано сутринта бащата Дидо извежда малкия Дариел от дома си и го откарва до виадукта на изхода на Габрово. Родителят е замислил пъклен план: да убие себе си и детето. Причината все още не е ясна и не е съобщена официално от разследващите. Вероятно обаче тя е свързана с изчезването на съпругата на Дидо и майка на детето – Поля. Младата жена напуска дома преди няколко дни без да предупреди семейството си. А съпругът й разлепва из целия град плакати с нейна снимка с детето и надпис: „Търси се!”.

След като бащата сам се обажда на спешния телефон и отправя закана, че ще убие себе си и детето, на акведукта пристигат светкавично екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. В продължение на три часа органите на реда и специалисти психолози се опитват да свалят бащата от моста и да го убедят да се предаде. Около 9,30 ч. обаче, той хвърля детето през моста. След което е арестуван и отведен в управлението.

Според информация на близки на семейството, бащата Дидо упражнявал физически и психически тормоз на съпругата и детето си. Габровци дори твърдят, че са го виждали лично да бие малкия Дариел. Хората в града на хумора настояват за смъртна присъда за убиеца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ