На вчерашните протести в София се разигра доста неприятна ситуация. Неизвестен мъж потроши колата на телевизионен екип от Нова телевизия. Редом с това протестиращи запалиха димка в триъгълника на властта в София.

Малко след това от Нова тв излязоха с информация за потрешената си кола

Днес от Софийска районна прокуратура разкриха кой е извършителят на това деяние и какво ще се случи с него.

„Днес, 14.07.2020 г., прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Александър Г. за хулиганство и противозаконно унищожаване на чужда движима вещ.

Александър Г. е обвинен в това, че на 14.07.2020 г. в град София, пл. „Княз Александър I“ извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място нанесъл няколко удара с ръце върху лек автомобил, собственост на „Н.Б.Г.“ ЕООД и счупил заден панорамен прозорец на автомобила, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – по време на масов граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство към действията на държавните институции /включително и на МВР/, изразил с действията си абсолютно незачитане на правните норми и на мирно изразяване на гражданска позиция и форма на протест – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК. 

На обвиняемия е повдигнато и обвинение за това, че противозаконно унищожил чужда движима вещ – лек автомобил, като нанесъл няколко удара с ръце и счупил заден панорамен прозорец на автомобила, собственост на „Н.Б.Г.“ ЕООД – престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 14.07.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Александър Г. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, уточнява от Софийска районна прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!