Владимир Пелов е много опитен човек и най-вероятно през цялото време се е укривал, не е седял в къща да чака да го арестуват. Не мога да кажа, че случаят е провал. Това коментира в ефира на Канал 3 бившият директор на БОРКОР, НСБОП и НСО ген. Румен Миланов.

„Не можем да обсъдим всички аспекти от случая. Има случайни сигнали и сигурно такива, които Пелов е фалшифицирал. Неговото поведение е професионално. Никак не е изключено да е подвеждал полицията“, допълни той.

Според ген. Миланов издирваният мъж се е дегизирал много елементарно, но ефектно. „Безспорно това е един пропуск ма МВР, но другото е, че ако кажем провал - казваме, че полицията е некадърна. Тези неща ги слушаме всеки ден и при всеки един случай” , категоричен е Миланов. 

По думите му и Господ да управлява министерството, пак ще е същото.

"Не искам да давам професионална квалификация за работата на МВР. Може да се допусне грешка, но не бих го нарекъл провал. Разкриването да е въпрос на часове се случва само във филмите. Проблемът е, че вървим надолу на база на недообмислени действия. Сериозен проблем има в  МВР и то на ниското изпълнителско ниво", заяви Илия Кузманов от СФСМВР. 

"Ние винаги сме твърдяли, че въвеждането на конкурсно начало не значи конкурсен край. Прибързва се в кариерното развитие и хората не могат да добият опит. Изстрелват ги бързо. Трябва да се намери баланса. И млади, и стари имат място в системата, защото едните се учат от другите", категоричен бе синдикалистът.