Съдът заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Разпитан беше Георги Иванов, който избяга след катастрофата, пише Флаш нюз бг.


Пред съда синът на дългогодишния депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов заяви, че се страхувал от реакцията на баща си.

В съдебната зала показания даде негов приятел, който му помогнал да избяга от местопрестъплението.

Той разказа, че двамата се чули по телефона и е трябвало да се видят, но Георги му обяснил, че е станало нещо и ако може да го вземе, но не му разказал какво е станало.

Двамата се разбрали да се чакат на километър от мястото на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков.

Приятелят обясни пред съда, че Георги Иванов бил в шок и много стресиран след катастрофата.

Взел го с таксито след инцидента и го оставил близо до НДК, където Георги бил отседнал.

Иванов учи в Италия и в момента не може да се върне заради карантинните мерки. Според адвокат Константин Симеонов, показанията му са много важни:

„Той е човекът, който е седял на предната дясна седалка. Вие виждате колко много противоречия има в показанията на свидетелите - кой откъде е слизал.

Това не е, защото някой се опитва да лъже, а защото в такава ситуация хората възприемат събитията по съвсем различен начин. Единият ги вижда по един начин, другият - по друг“.

С разпит на свидетели продължи делото за смъртта на Милен Цветков. Телевизионният водещ  загина  точно преди година  при тежка катастрофа, предизвикана от 23-годишния Кристиан Николов, припомня БНР.

Очевидци на инцидента и близки на Кристиан даваха показания днес.

И след днешните разпити остана разминаването между спомените – дали Николов се е опитал да окаже първа помощ на Милен Цветков, или не.

Сред свидетелите бяха и майката и братът на подсъдимия - брат му, за да разкаже за деня преди катастрофата, а майката - дали синът ѝ често е шофирал фирмения ѝ джип, с който той удря автомобила на Цветков.

От особен интерес за прокуратурата и адвоката на наследниците на журналиста беше открит в стаята на Кристиан телефон с чатове, за които от прокуратурата преди време съобщиха, че ставало дума за наркотици.

Комуникацията е обект на техническа експертиза, която ще бъде приета по делото на някое от следващите заседания.

Делото в Софийския градски съд продължава на 12 май.