На 03.07.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Георги П. за престъпление по чл.149, ал.1 от НК. 

Той е обвинен в това, че на 26.06.2020 г., около 14.30 ч., в гр. София, в автобус от масовия градски транспорт, извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на лице ненавършило 14 годишна възраст - малолетната  E.K.


Обвиняемият извършил блудствени действия с малолетната, докато ѝ говорил по теми със сексуална насоченост, след което ѝ предложил да пие алкохол. За извършеното от обвиняемия престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 03.07.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Георги П. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.