Гей активистът Руси Милев проговори след разкритията на Флагман.бг, че доведеният му брат е подал сигнал за нападение с нож. 

Полово свободолюбивият бургазлия първоначално отричаше всичко написано С гневен пост в социалната мрежа той обяви твърденията за фейк нюз. Впоследствие обаче изтри публикацията си, а днес реши, че е време да изясни позицията си.

„Искам накратко да ви разкажа какво стана онази вечер. На 10-ти юни изгоних доведените ми братя Пламен и Недялко от апартамента на баща ми с крясъци и викове, тъй като те са престъпници, които започнаха да ме крадат и да се възползват от добрината ми.

Пламен излезе преди месец от затвора. Преди време водих дела срещу братята, както и майка ми, но не можах да спечеля, защото доведоха лъжесвитедели“, признава Руси във фейсбук профила си.

Лауреатът на „Човек на годината 2020“ на Българския хелзинкски комитет (БХК) обаче отрича да е нападнал брат си.

Проверка на изданието показала следното:

Пламен Митев Ванев е подал сигнал в Четвърто РУ Бургас на 10 юни, около 23 часа. Той е обявил, че брат му Руси Иванов Милев му е нанесъл удар с нож в областта на главата. Първа помощ му е оказана в Шокова зала на УМБАЛ Бургас.
Вчера от негово име на редакционния ни телефон се обади брат му Недялко, който твърдеше, че Пламен е пострадал тежко, но отказа допълнителен коментар.

Четвърто РУ Бургас има едномесечен срок, за да докладва случая в Районна прокуратура.  Очаква се квалифициране на телесната повреда. Ако е лека – наръганият брат ще може да си търси правата по граждански път, ако е средна – прокуратурата ще обвини Руси Милев за нападението.