Пловдивчанка заяви, че се страхува за живота си и не знае какво да направи, за да се предпази от собствения си брат. Пред TrafficNews тя разказа за поредния случай на агресия от брат й, който преди дни запали колата й.

Мъжът бе задържан за 24 часа, но в момента е в болница със счупени ребра и пукнат череп. Преди това той е запалил всичките си дрехи заедно с колата на сестра си.

„От години брат ми злоупотребява с алкохола. Бившата му съпруга неведнъж се опита да му помогне, като го вкарваше в комуни в различни държави и у нас, но дни след това, той бягаше и продължаваше.

След това имаше и приятелка от Шумен, но нещата се повтаряха. Той направи и два опита за самоубийство. Опитах се да го вкарам в клиника,  за да му помогнат, но без успех“, разказва пловдивчанката Глория.

На 12 февруари той й се обадил, за да каже, че са го изписали от клиниката и няма къде да отиде – без пари и работа е.  Той е намерил пари за билет за автобуса и дошъл в Пловдив с обещанието, че ще се поправи и изнесе, когато стъпи на краката си.

„Намери си работа за 3 дни, но за няколко дни. На 19 февруари се прибра към 23:00 часа мъртвопиян. Започна да се заяжда с мен. Опитах се да го успокоя, но без успех.

Тръгна да ми налита на бой, като не спря да ми повтаря, че ще ме убие, че ще разбера кой е той и какво ще ми се случи.  Опитах се да запазя самообладание. Обадих се на мои приятели,  за да дойдат и да се опитат да го успокоят и да предотвратят най-страшното.

Брат ми започна да се заяжда с мъжа на приятелката ми и посегна да го удари,при което той реагира, извъртя ръцете на брат ми и го свали на земята, без да се стига до бой.

Обадих се на 112, обясних какво се случва и ми казаха, че не могат да дойдат, защото нямало реално извършено престъпление. Не спрях да им се моля, като ми обясних, че реално има опасност за живота ми“, разказа жената.

20 минути по-късно дошла патрулката, а мъжът започнал да се заяжда с полицаите.  Дошла и линейка, като медиците установили, че той  е физически е здрав и няма нужда от медицинска помощ и си тръгнали. Униформените взели ключовете за дома на жената от него и го накарали да си тръгне оттам.

„Той си тръгна с всичкия наличен багаж, който имаше. Малко се успокоих, но помолих приятелите ми да останат известно време, докато утихнат нещата След около час и половина си тръгнаха и аз се върнах в стаята си, със съквартирантката си. 10 мин. след това чухме странни шумове идващи отвън. Излязох на терасата и видях, че колата ми гори.

Обадих се на 112 и съобщих за пожара, както и посочих неговото име като извършител. Той е в болницата с две счупени ребра и пукнат череп, по данни на лекарите. Никой не знае как е получил тези травми. Оказа се, че той е запалил колата ми със всичките си собствени дрехи.

Аз съм в реална опасност и искам да бъда защитена! Той е способен да нарани и невинни хора или да ги обере. Ходих в съда, поисках да подам молба за ограничителна заповед, но от съда ми отказаха съдействие.

Казаха ми, че трябва да отида при адвокат, който да ми задвижи нещата, а аз към този момент нямам финансовата възможност“, разказа още пловдивчанката, която е в патова ситуация.