Съденият за корупция бивш шеф на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов е прал пари от рушвети чрез лице и дружества, близки до престъпен бос номер едно в Южна България Румен Атанасов - Козела. До такъв извод водят данни, съдържащи се в обвинителния акт срещу Цветанов, разкриват източници от Специализираната прокуратура, пише "Уикенд".
На 24 март миналата година прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу бившия висш държавен чиновник. Цели 7 обвинения са повдигнати срещу него. Основните две са за искане и получаване на подкупи. Като участници в групата са предадени на съд Соня Христова, Цветелина Димчева-Дойчинова. Тихомир Вълчев, Пламен Ангелов, Емил Иванов, Венцислав Генов и Цецка Димитрова.

Доказателствата по делото сочат, че Цветелин Цветанов е организирал групата през февруари 2015 г. Оттогава тя започва паралелна дейност под паравана на Изпълнителната агенция по събиране на т. нар. "такса спокойствие" от автопревозвачи. Тези, които не си плащат, са подложени на неспирни проверки.

Румен Козела е крупна фигура в ъндърграунда. През 2013 година в ДАНС стартира разработка срещу него, в която пише, че е бил от близкото обкръжение на сръбския гангстер Сретен Йосич и роден бандит с прякор Боби Мекото. Агентите са имали и данни, че козелът бил личен спонсор на заемащ по това време висша позиция в ГДБОП полицай. В разработката се твърди, че е много вероятна хипотезата топченгето към 2013 г. да е едно от водещите лица от системата на МВР, отговарящо за покровителстването на търговията и каналите за наркотици, преминаващи през България. Точно по това време Румен Атанасов набрал сериозна мощ в ъндърграунда и дори е бил основният играч за транспортирането  на кокаин по море. 

След като получава подкрепа и чадър от ГДБОП, групата на Козела и най-близките му хора Христо Михаклов и Весо Черния завземат и столичния пазар на кокаин. Човек на Козела е и Божидар Кузманов - Кравата, който се опита да убие Митьо Очите преди 2 години. Атанасов е от Пловдив и е сочен за наместник на ВИС в града под тепетата през 90-те години.