Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси и 30 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол са открити досега при специализираната полицейска операция в село Малорад, община Борован, съобщиха от Областна дирекция на МВР във Враца.

Операцията на служители на ОД МВР- Враца и на Зонално управление "Жандармерия" се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура във Враца.

Тя е в изпълнение на заповедта на Главния прокурор за повишаване на ефективността в противодействието на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем. 

Фокусът на действията на полицейските екипи е битовата престъпност, допълват от ОД на МВР.

Досега са проверени 107 автомобила и 130 лица в Малорад, се посочва в съобщението. Съставени са 17 акта и 13 фиша по Закона за движение по пътищата.

По случая с открито незаконно оръжие е започнато бързо полицейско производство, а за съхранението на тютюн без бандерол е образувано досъдебно производство. Полицейската операция продължава.

Полицейски операции със същата насоченост ще се провеждат на територията на цялата страна, като органите за сигурност ще следят и за спазването на мерките за неотклонение на криминално проявените лица, с неприключили съдебни и досъдебни производства, както и за контрола от страна на специализираните институции.