Хладилният камион, в който гръцката полиция откри 41 мигранти, е с хасковска регистрация. Шофьорът на возилото – грузински гражданин, е задържан.

Камионът е пътувал по автомагистрала в Северна Гърция, след като най-вероятно е влязъл в страната от съседна Турция.Мигрантите, повечето от Афганистан, са живи и невредими, съобщи полицейски представител, като добави, че хладилната система на камиона не е била включена.Камионът е задържан на пункт за плащане на пътни такси при град Ксанти. Негов спътник в кабината от Турция е избягал и се издирва.

От кадри на гръцки медии ясно се вижда, че камионът е с българска регистрация - пазарджишка. Според източници на БНТ, камионът е регистриран на името на транспортна фирма. Търговският регистър обаче показва, че фирмите с такова име в България са две - в Пазарджик и в София.

Собствениците на пазарджишката фирма отрекоха камионът да е техен.

"Нямаме хладилници. Просто съвпада името на фирмата.

Другата фирма с това име, според Търговския регистър,  е регистрирана в жилищен блок в столичния квартал "Илинден". На адреса обаче не отговаря никой.

На въпросите на БНТ, от МВР неофициално заявиха, че с казуса се занимават гръцките власти и у нас не могат да ни дадат информация за този случай.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ