Психарят, който в петък по обяд изправи на нокти Горна Оряховица, първо налетял да коли медиците, а след това нападнал и полицаите с нож. За да го усмирят и запазят живота на всички, ченгетата го простреляха със стоппатрон, пише в. „Телеграф”.

45-годишният мъж бил на смяна в четвъртък вечерта. Вчера след работа се прибрал във видимо неадекватно състояние и вдигнал скандал на родителите си. Изплашен, баща му се обадил на телефон 112 и на мястото бил изпратен медицински екип. Буйстващият обаче се нахвърлил върху медиците и се наложило на свой ред те да звъннат за подкрепа в полицията.

След няколко минути на помощ се притекла и патрулка с двама униформени. Когато психарят ги видял, той измъкнал нож, с който се нахвърлил върху униформените. Последвало боричкане, след което въоръженият успял да се измъкне и хукнал по стълбите на блока надолу към входа.

За да го неутрализират и спрат, се наложило полицаите бързо да реагират, като стрелят със стоппатрони.

Отправени били повече от един изстрел, които улучили агресивния беглец предимно в гърба. Инцидентът е станал в района близо до гимназията по електротехника в Горна Оряховица. Някои от учениците по-късно споделили пред родителите си, че първо чули няколко изстрела, а след това нещо като вик от блока.
 
Простреляният агресивен мъж е откаран в областната болница във Велико Търново. Пред стаята му има поставен денонощен полицейски пост.

Направен му е тест за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, но резултатите били отрицателни. Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза. Ако бъде установено, че страда от някакво психично заболяване, мъжът ще бъде настанен за лечение в психодиспансер или в държавната психиатрична болница в Церова кория.
 
Досега мъжът не е освидетелстван като психично болен. Не е ясно дали е имал спречквания с родителите си, но те също до този момент не били подавали сигнали срещу сина си за тормоз или проявено насилие.

В хода на разследването ще бъдат разпитани и полицаите, отправили изстрелите към агресивния беглец.
 
Разследването по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ