Разследващи издирват с металдетектор куршумите, които са останали след снощната престрелка в Ботевград. Хората от близките заведения са чули 4 изстрели, съобщава bTV. Припомняме, че при престрелка в центъра на града е убит един човек, а друг е тежко ранен.


Екипи на полицията са на място и са отцепили района. Намерени са два пистолета. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг.

Потвърдено: Убитият тази нощ е Владимир Пелов! 

По непотвърдена информация Пелов е бил идентифициран по пръстови отпечатъци, тъй като брат му е отказал да го разпознае.

Както БЛИЦ писа мъжът, който според разследващите е стрелял - известният сутеньор и спортист от миналото Марио Панчев също е получил наранявания и е бил настанен в реанимацията на "Пирогов", след като му е била извършена операция. Той е бил откаран до София след стрелбата с личен автомобил на негови приятели, съобщи късно снощи Директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски. 

В дрехите на трупа не са били открити лични документи. Застреляният мъж е бил облечен с дънки и връхна дреха с качулка.

Сигналът за стрелбата в Ботевград е подаден полицията малко след 23 час на 5 юни. Според официалната, до момента, информация, на място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани е откаран в "Пирогов".

Владимир Пелов убит като в уестърн, опитал да стреля, но напразно (ОБЗОР)

По-късно стана ясно, че са били открити три оръжия, но според първоначалните изявления на Христо Терзийски, участниците в престрелката са били двама. Това са били именно Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия.  

Полицията тръгна по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2-ри юни. Тогава маскирани полицаи заградиха и атакуваха изоставена сграда на болница по сигнал, че Пелов се намира там, но той така и не бе открит. 

Шефът на ГДНП и прокурор с изявление дали Владимир Пелов е разстрелян в Ботевград (ВИДЕО)

Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит - Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!