Началник на Отдел за противодействие на наркотрафика в ГДБОП е задържан снощи след получен подкуп. Задържан е и началник на сектора в същата дирекция и един служител на МВР. Това обяви на извънреден брифинг главният прокурор Иван Гешев.

По думите му, тримата са с 24-часова мярка за задържане.

„Действията започнаха след 17 часа вечерта. Продължават претърсванията на множество обекти и жилища. Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на ОПГ, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само в България", обясни той. 

Първо в БЛИЦ! Двама висши служители на ГДБОП арестувани за подкуп!

"Тези длъжностни лица са най-висшите лица за противодействие на наркоразпространение и хората за контакт с нашите чуждестранни партньори.

Към момента има добри резултати, които се надявам Специализираната прокуратура да представи пред българските граждани.

Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпление, независимо от кого са извършени", подчерта Гешев. 

"Не правим разлика кой нарушава закона и от коя институция е. Грозно е да оказваш съдействие за решаване на проблеми на наркогрупи, да предаваш доверието на своите партньори в  международен аспект.

Пострадалите са български граждани, които страдат от този вид престъпност, нашите деца, които са бъдещето на България.Работата на прокуратурата е да бъдем безкомпромисни към всеки, който извършва престъпления или нарушения", посочи главният прокурор. 

Според неофициална на този етап информация задържаните началници са Цветан Панков, шеф на отдел Наркотици в ГДБОП и Кирил Ванков, шеф на сектор Наркотици към отдела, както и полицайка от ГДНП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ