50 000 лв. кръвнина е поискал синът на починал следствие жесток побой  през пролетта на 2013 година 82-годишен чирпанлия. Възрастният Теньо Т. е бил открит мъртъв край ръждясал микробус където живеел, в хода на досъдебното производство се изяснило, че жестоките удари по цялото тяло са били нанесени от негов съсед вследствие на среднощен спор след запой.
Трупът е намерен на 23 април, година и половина по-късно завърналият се от гурбет в Гърция син на жертвата предявил претенции за крупната сума, като се аргументирал, че е „загубил най-ценното същество в живота си", пише "Монитор". 

„Без баща си аз съм вече не половин, а четвъртинка човек. Той ме е хранил, той е заделял залък от тук нататък аз просто не зная как ще живея…“, е написал в исковата си молба „сиракът“.

В край на сметка старозагорският окръжен съд е постановил кръвнината да бъде в размер на 13 бона, като напомня, че т.нар. „близки отношения“ между син и баща са доста далеко от истината.

От 1995 г.  ищецът не е живял в България, а в Гърция. Срещите им, ако въобще ги е имало са били съвсем спорадични.  При житейската ситуация синът е следвало да е опора на своя възрастен родител, който е живеел при нечовешки условия. И тъй като оценката на отношенията между пострадалия  и неговия син се прави към момента на смъртта на пострадалия, изводът който се налага е, че не са налице близки отношения между баща и син.

 В подкрепа на това заключение е и обстоятелството, че гражданския ищец  /въпреки многобройните заседания,/ не представи никакви доказателства, не поиска да бъдат призовани и разпитани свидетели, които да покажат топли, родствени отношения между баща и син.“е записано в мотивите на съда. Пак от там  става ясно, че синът научил за кончината на баща си 20 дни след погребението, нямало данни обаче да се е поклонил на гроба му дори година по-късно.