Пловдивчанинът Павел Георгиев е арестуван за убийството на украинската си приятелка Тетяна Николаевна, съобщава Флагман.бг.


Той е направил пълни самопризнания, съдействал е на разследващите и се е покаял за случилото се.

Не е употребил алкохол или наркотици, тъй като имал множество съпътстващи заболявания и като цяло не бил в добро здравословно състояние. 

Със защитата му се е наел известният несебърски адвокат Виктор Паскалев. 

Според неофициалната информация Павел и Тетяна имали едногодишна връзка, която обаче била съпътствана от множество скандали. 

Последният такъв избухнал снощи – заради пари и имоти.

Двамата се скарали сериозно, а в пристъп на ярост Павел намушкал с нож половинката си.

Усещайки какво е направил, веднага се обадил на полицията, опитал да помогне на Тетяна, но тя буквално издъхнала в ръцете му. 

Той е съдействал на разследващите и разкрил детайли по убийството. В момента Павел Георгиев, който е от Пловдив и по последна информация е на 63 години, е в ареста и освен здравословните проблеми е съсипан и емоционално – плаче и не може да повярва какво е сторил в момент на афект.

Мярката му за неотклонение най-вероятно ще се гледа утре в Бургаския окръжен съд.

Тетяна Николаевна е със статут на постоянно пребиваващ в България. Няма данни да е работила нещо. Тя е от Чирканска област, Украйна, живеела от няколко години в страната ни. 
 


Снимка: Флагман. Кадър от 22:30 часа снощи показва, че в кооперацията, няма жива душа. През зимата живеели само Павел и Тетяна, които обитавали голям апартамент на първия етаж