Заподозреният мъж за убийството на британската милионерска щерка Грейс Милейн, отишъл на среща, докато тялото на жертвата му било в куфар в стаята му, пише Би Би Си.

Убийството на 22-годишната британка шокира света миналия декември. Милейн беше открита в Нова Зеландия, където е била на пътешествие. Тялото ѝ беше намерено след седмица издирване.

С младежа, който в момента е обвиняем по случая, се запознали в „Тиндър”.

Съдът в град Окланд в Нова Зеландия даде старт на наказателното дело. В залата почерненото семейство е седяло на метри от подсъдимия, който отрича предумишлено убийство.

Обвинението твърди, че мъжът е задушил Милейн в апартамента си, докато защитата му настоява, че случилото се е инцидент следствие на сексуален контакт между двамата, по време на който са използвали техники, които завършили злополучно.

Родителите на убитата Милейн внимателно са изслушали доказателствата, приложени към делото. В съда дори е била изчетена позиция на бащата, който описва дъщеря си като общително момиче, което лесно се е сприятелявало с хората и е обичало семейството си.

Видеозапис от злополучната вечер пък показвал Милейн и младежа в приятна обстановка, комфортни един с друг и целуващи се.

Първоначално заподозреният казал на полицията, че двамата пийнали, след което си тръгнали поотделно. След това променил версията си и заявил, че са правили секс.

Казал още, че след това си взел душ и легнал, а тялото на Милейн открил сутринта.

„Събудих се на следващия ден и видях, че тя лежеше на земята. От носа ѝ течеше кръв”, разказал той.

Обвинението твърди, че по тялото на младата жена са открити следи от насилие. След като я намерил, мъжът започнал да търси в интернет как да се отърве от тялото. Не бил притеснен или огорчен от смъртта ѝ.

На следващия ден отишъл на среща, отново с момиче от „Тиндър”, докато тялото на жертвата му още било в апартамента. Очаква се делото да трае около месец.