Заподозреният за убийството на 7- годишно дете в село Сотиря остава под засилена полицейска охрана в болницата в Сливен поне още една седмица.

В понеделник в болницата ще има изнесено съдебно заседание, на което прокуратурата ще поиска за Мартин Трифонов постоянна мярка „Задържане под стража”. 

Прокуратурата днес повдигна три обвинения на 21-годишния мъж – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство. 

Понеделник е обявен за Ден на траур в Община Сливен. Близки на жертвата пък организират на 19 август бдение пред община Сливен. 

Пред bTV майката на Мартин Трифонов призна, че му е помагала в първите часове след бягството, но не вярва, че е извършил тежкото престъпление. Стоянка Стоянова разказа, че във фаталния ден Мартин отишъл до магазина рано сутринта и се върнал чак следобед.

От полицаите разбрала какво е направил синът й. Признава, че докато се укривал в гората, идвал вкъщи за храна.

В дома на Мартин няма негови снимки, но пазят рисунките му. Майка му казва, че бил добър ученик и мечтаел да стане художник.
Стоянка Стоянова твърди, че след задържането му е искала среща с него, но от полицията й отказали.

Според свидетели, Мартин Трифонов, заподозрян за убийството на детето,  се е укривал в местността „Каменка” по време на бягството си.  

През последните години Мартин обирал повече от пет пъти къщата на възрастна жена, която живее сама в района. Жената разказва, че всеки път подавала сигнал в полицията за набезите, но не се страхувала от Мартин.

От беглеца обаче се уплашила Мима, когато го срещнала вчера часове преди да го арестуват и викнала мъжа си на помощ.

По петите на заподозрения се включва и Диян. Той води полицаите на местата, където може да се скрие.

Понеделник ще е ден на траур в община Сливен заради убийството на 7-годишното дете

След близо два часа заграждане и претърсване белезници щракват на ръцете на заподозрения. Според полицията задържаният не е планирал престъплението. Тестовете за наркотици на 21-годишния мъж са отрицателни.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ