Когато изнасяха навън трупа на малката Дамла, видях, че по устичката й имаше много пяна. Всички казват, че смъртта е настъпила от задушаване. Кръв по тялото нямаше, нямаше видими белези от насилие, пише 24rodopi.com, позовавайки се на очевидец.
Припомняме, че тази сутрин в апартамент на третия етаж на жилищен блок „Слава“ в центъра на Момчилград, върналата се от нощна смяна С. М. открила мъртва 7-годишната си дъщеря Дамла Муса. Започнала да крещи и да маха тиксото, с което била увита главата на момиченцето.

„Видяла е, че не диша. Изпаднала в шок. Искала да върне дишането и започнала да боцка с игла пръстите на детето. После излезе навън и започна да крещи“, разказа съсед.

Майката разказала, че в апартамента нямало тиксо. Убиецът го внесъл отвън. „Почти цялата й глава беше увита с тиксо. После са я оставили на леглото и са я завили с одеялото“, разказала майката.

Преди 20-ина дни момиченцето загубило ключа си. Заради изгубения ключ, се заговори, че възрастен съсед, не криел неприязънта си към Дамла, защото била много шумна. Два пъти той идвал до жилището, за да предупреди майката, че дъщеря й притеснява околните с шумните си игри.

Припомняме, че С. М. работи в „Теклас - България“, като в нощта на убийството била на смяна във фабриката, която отстои на десетина километра от Момчилград. По време на нощните й смени, в апартамента е идвала бабата на Дамла. Тя обаче заминала преди месец в Турция, където трябвало да се грижи за болен роднина. В южната съседка е и баткото на момичето. Бащата пък е на гурбет в Белгия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ