Арестуваната за убийството на майка си в димитровградското село Каснаково 31-годишна Дениза Бояджиева ще ражда в затворническата болница на Ловеч, пише "Марица".

"Откакто е заченала, не е ходила на лекар. След преглед на задържаната гинеколози установиха, че терминът й е на 20-и т.м.", потвърдиха източници на изданието.

Веднага, след като Окръжния съд в Хасково наложи най-тежката мярка за неотклонение на Дениза, обвиняемата бе пратена в болницата към затвора в Ловеч. Освен грижите по бременността й, там на Бояджиева ще бъде направена и задълбочена психиатрична експертиза.

"Ако, дай боже, раждането мине успешно, бебето или ще бъде предадено за отглеждане от роднини, или ще отиде в приемно семейство. Това обаче ще решат социалните служби", коментираха запознати с процедурата.

Според разследващите, Дениза разчленила 52-годишната си майка Петя Бояджиева в двора на къщата им в Каснаково. Убийството било извършено на 12 април, а беше разкрито 4 дни по-късно, след като другата дъщеря на жертвата се натъкнала на ужасяващата гледка в селския двор. Китките и стъпалата на жертвата били отрязани.

31-годишната обвиняема направила признания, но след убийството опитала да почисти мястото на престъплението. За ДНК анализи са пратени няколко брадви и много ножове, иззети при огледа в Каснаково. Намерен е и несесер с хирургически инструменти.

20 дни преди да убие майка си младата жена била изписана от психиатрията в хасковския квартал "Болярово" с общо формулирана диагноза "психично заболяване". Тези проблеми имала от малка. Веднъж дори, при обостряне на състоянието й,  си отрязала парче от кутрето на една от дланите и пръст от стъпалото. Често се държала агресивно и с близките си.

При определянето на мярката й за неотклонение в Хасково Дениза Бояджиева даде неадекватни обяснения. Тя заяви пред Темида, че държи да присъства и участва заедно със съдебния лекар Христо Еленски при аутопсията на майчиния й труп.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ