Окръжният съд потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Любомир Петров. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Убийството беше извършено 17 септември 2020 г. в село Бегово.

Окръжният съд възприе доводите на Районния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Окръжният съд сподели приетото от Пловдивския районен съд, че при по-лека мярка  от задържане под стража съществува опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Определението на съда е окончателно.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка – Skype между ареста, където се намираше обвиняемият, и съдебната зала на Окръжен съд, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

От съда 20-годишният Любомир поиска да го пусне на свобода с по-лека мярка, за да си гледа децата. Съдът обаче отказа.

Припомняме, че във фаталния ден селото осъмна с черна вест. Любомир се обадил в полицията и казал, че е намерил майката на двете си деца мъртва. Двамата се разделили седмица преди това.

Първоначално Любомир отричаше всякаква намеса, след това направи самопризнания, като и до днес твърди, че случилото се било плод на случаен инцидент. Той без да иска натиснал спусъка на въздушната пушка и прострелял доскорошната си любима в сърцето. 

И до днес обаче близки, роднини и приятели смятат, че убийството е умишлено. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ