Специализираният съд остави за постоянно в ареста Славчо Марков и Веселин Балтов. Двамата бяха задържани в петък при спецакция в София и Сандански.

Според магистратите Славчо Марков и Васил Балтов може да се укрият.

Двамата са обвинени за участие в престъпна група за убийства, изнудвания и други тежки престъпления, ръководена от избягалия в Дубай бизнесмен. Делото се гледаше при закрити врата.

Вчера говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза, че при обиски на адреси в София и Сандански са били намерени снимки и профили на прокурори, работещи по делата срещу Божков.

„На адрес в квартал „Симеоново“ в столицата беше открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати като домашни адреси, ползвани телефонни номера и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица. Както и снимка на висш служител на Министерство на вътрешните работи.

Първо в БЛИЦ! Шокиращи СНИМКИ в дома на дясната ръка на Божков, свързани с магистрати, висш служител на МВР и певицата Лилана 

В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат и за проследяване на член на неговото семейство. В друг се посочва, че адресът на магистралата е установен чрез техническо средство“, заяви тя.

За тях от държавното обвинение твърди, че са следили прокурори, които са разследвали дейността на Божков. Според държавното обвинение, освен за магистратите са били събирани данни и за техните семейства.

При претърсванията били открити снимки, адреси и телефони на прокурори, както и указания за заснемане на магистрат и за проследяване на член на неговото семейство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ