Специализираната прокуратура внесе в съда искането за задържане на заместник-министър Красимир Живков, Габриел Савов, Атанас Бобоков и Николай Миховски. От обвинението ще искат съдът да наложи домашен арест на Васил Богданов и Айгюн Еминов.

Предстои адвокатите на обвинените да се запознаят с материалите по делото, а съдът да насрочи час за разглеждане на делото. 

Прокуратурата за аферата с боклука: Открити са снимки с имена на убити и големи суми, изплува името на Божков ВИДЕО 

Гаранция от 1 милион лева е определена за бизнесмена Пламен Бобоков, срещу която той ще бъде пуснат на свобода.

Припомняме, че на 28 май в няколко града в страната се проведе специализирана акция на прокуратурата. След нея зам.-министърът на екологията се озова в ареста по схема за принуда и търговия с боклуци.

В престъпна група, според прокуратурата, участвал и бивш директор на екоинспекцията в Плевен.

Спецекипите провериха както частни имоти, така и държавни учреждения. Конкретно срещу зам.-министър Красимир Живков разследването е за оказване на натиск, принуда, уволняване на несъгласни чиновници на министерството и насочване на отпадъци за рециклиране към конкретни, контролирани от него фирми.

Операцията на Специализираната прокуратура продължи повече от 3 часа в екоминистерството.  Самият Живков на излизане каза, че ще съдейства на разследването, а часове по-късно се оказа задържан.

При операцията бяха задържани и известните бизнесмени братя Бобокови.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ