Тунизийският гражданин, заловен в Добрич, в петък е предизвикал тежка катастрофа на бул. „Добруджа" в града. Това стана ясно на брифинг на Окръжната прокуратура - Добрич, Районната прокуратура в Генерал Тошево и ОД на МВР - Добрич, който се състоя в Кардам, пише dobrichonline.com.

Както БЛИЦ съобщи, мъжът е бил обявен за международно издирване във Франция. 

Към 12 часа вчера автомобил с швейцарска регистрация, управляван от мъж с тунизийски паспорт, не е спрял за проверка на граничния контрол край Кардам, минал е през бариерата и е продължил в посока към град Добрич.

Междувременно органите на реда са пуснали регистрационните му номера за издирване, мъжът е влязъл в Добрич и е предизвикал катастрофа по бул. „Добруджа”.След пътния инцидент той слязъл от автомобила си и се опитал да избяга, но е задържан от полицейските служители. Впоследствие става ясно, че е без европейски паспорт и няма документ, с който да може да се придвижва свободно из Европа.

Задържаният е издирван от френските власти за тежко престъпление, но към момента няма данни да е свързан с терористичния акт в Ница. Очаква се европейската заповед за задържането му от френските власти, която трябва да изясни и за какво престъпление се издирва.

Досъдебното производство е образувано по две престъпления, заяви районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ