Специализирана прокуратура и Дирекция "Вътрешна сигурност" задържаха двама разследващи полицаи от Главна Дирекция "Гранична полиция" в момент на подкуп от гражданин във връзка с водено срещу него разследване. Това съобщава Нова телевизия.

Източник на МВР заяви, че един от разсредващите се казва Бисер Костадинов и работи в МВР от 20 години. Името на другия задържан разследващ полицай не се споменава.

В момента текат процесуално-следствени действия както в служебни помещения на МВР, така и в жилищата на задържаните лица.

Колега на Костадинов сподели, че същият често пъти злоупотребява с имена на магистрати, като от тяхно име иска пари от разследвани лица.

"Осъществява се полицейска операция, която е под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. За това, че длъжностни лица – разследващи полицаи, изнудват граждани, срещу които се водят разследвания за определени парични суми.

В жилищата, в личните и служебните им автомобили – текат  действия по разследването. Служителите работят в системата на МВР над десет години", уточни директорът на "Вътрешна сигурност" в МВР Стефан Банков.

Той коментира и информацията за злоупотреби с имена на магистрати. 

"Това е предмет на разследването. Да, възможно е и има такава информация", потвърди Банков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!