Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност трима служители на охранителна фирма за извършено от тях убийство по особено мъчителен за жертвата начин – престъпление по чл. 116 ал.1,т.6 вр. чл. 115 вр. чл. 20 ал.1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

БЛИЦ припомня, че трупът на жена от ромски произход бе открит с вързани ръце в столичния квартал "Орландовци". По време на извънреден брифинг преди дни органите на реда казаха, че работят по две версии за престъплението или е извършила кражба в района, или е възникнал конфликт с друг човек.

Жената е имала множество криминални регистрации в полицията.

Владислав Д., Георги Я. и Татян Н. са обвинени, затова, че на 16 май 2019г. в гр. София, на територията на месокомбинат „Родопа-София“, в съучастие като съизвършители, по особено мъчителен за жертвата начин, умишлено са умъртвили П.С.

Две версии за намерената вързана и убита жена в София обяви полицията 

Тримата извършители завързали ръцете на пострадалата и й нанесли множество удари по главата, гръдния кош, корема и крайниците. В резултат на това се развили травматичен и хеморагичен шок, довели до остър срив на хемодинамиката и настъпване на смъртта й.

Единият от извършители - Владислав Д., е осъществил деянието в условията на опасен рецидив, след като е бил осъден в чужбина за трафик на наркотични вещества на 13 години и 4 месеца лишаване от свобода. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, с оглед осигуряване явяването им пред съда за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“. Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършите могат да получат наказания в размер от 15 (петнадесет) до 20 (двадесет) години „лишаване от свобода“, „доживотен затвор“, или „доживотен затвор без право на замяна“. Разследването по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!