Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд Пламен П. и Иван М., убили по особено жесток начин приятел по чашка. 

Те са обвинени за това, че на 12.03.2019 г. в с. Езеро, общ. Нова Загора, в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили 54-годишен мъж, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл.2 и 3, вр. чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК (по отношение на Иван М.) и престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл.2 и 3 и т.12, предл.1, вр. чл.115, вр.чл.20, ал.2 от НК (по отношение на Пламен П., тъй като за него деянието е извършено при условията на опасен рецидив).

Вечерта на 11.03.2019 г. обвиняемите и пострадалият се събрали в дома на Пламен П., за да пият алкохол. Употребили значително количество, след което се скарали. В един момент Иван М. станал от масата и взел метална водопроводна тръба, намираща се подпряна до хладилника в стаята. С тази тръба той ударил в гърба пострадалия няколко пъти.

След това тръбата била взета от Пламен П., който нанесъл удари в главата на пострадалия, който паднал на земята. Двамата обвиняеми си подавали един на друг тръбата и нанасяли удари с нея.

След това спрели да удрят с тръбата и започнали да го ритат в гърдите. Тези действия продължили около 30 минути, като в рамките на това време обвиняемите спирали да си почиват и след това продължавали.

Когато престанали да нанасят удари върху пострадалия, той бил в тежко състояние – не мърдал, не издавал звуци и едва дишал. Обвиняемите оставили умиращия мъж целия в кръв. Взели ракия и продължили да пият. Преспали в къщата на обвиняемия Иван М.

Около 01.00 ч. на 13.03.2019 г., обвиняемите се върнали в дома на Пламен П. и заварили пострадалия мъртъв. Взели одеяло и изнесли трупа на пострадалия. Поставили го на улица, която била отдалечена от къщата. След това се върнали и почистили кръвта, скрили тръбата и изгорили в печка обувките, колана и шапката на пострадалия.     

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 31.10.2019 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ