Криминално проявеният Ивайло Кожухаров се направи на умряла лисица само и само да отърве затвора. Номерата на вече осъждания за притежание на наркотици 37-годишен столичанин очаквано не минаха пред бургаските магистрати и те го оставиха зад решетките.

„Аз не съм им помагал да минават границата. Когато ги срещнах, те вече си бяха в България. Аз просто ги качих“, оправда се Ивайло в съдебната зала. Той поиска да бъде пуснат на свобода, за да помага на жена си при грижите за двете им деца в столицата, съобщава "Флагман".

Прокуратурата обаче категорично се обяви против освобождаването на каналджията. Според държавното обвинение Ивайло е част от голяма схема за трафик на нелегални мигранти. В ж.к. „Меден рудник“ са открити още 2 буса на каналджиите. Неговите съучастници обаче още се издирват от полицията и той трябва да остане зад решетките, защото имало опасност да предупреди останалите и те да се укрият.

Припомняме, че в ранните часове на миналата неделя Кожухаров беше арестуван при съвместна акция на служители на група „Престъпления, свързани с незаконното пребиваване или преминаване на чужденци в страната” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция” и сектор „Специализирани полицейски сили”. Те сгащили столичанина на изхода на кв. „Крайморие” на около 50 м от пътя Созопол-Бургас в камион Нисан, натъпкан с нелегални мигранти.