Клошари се самонастаниха в една от най-красивите и луксозни сгради в центъра на Бургас. Групата бездомници живее на второто ниво на отоплем подземен паркинг и си устройва шумни запои, алармират живущи в сградата, пише Флагман.

„Днес около 12:30 часа чух подозрителен шум от мъжки гласове. Приближих се и видях окаяни възрастни хора, които се наливаха с алкохол. Бяха се натръшкали по седалките и издаваха неадекватни звуци. Някои от тях имаха стомашни проблеми. Със сигурност са тук от дълго време, но са били тихи и не сме ги забелязали. Автомобилните седалки са пренесени в най-отдалеченото място на паркинга”, това каза пред наш репортер руска гражданка, наемател на имот в сградата.


Клошарският кът в сградата със седалките преместени от неканените гости


Уляна, която живее в сградата ги е забелязала днес около 12:30 часа

Билдингът не е със свободен режим на достъп и не става ясно как клошарите са успяли да проникнат във вътрешността му. Очевидно са проявили изобретателност и под предлог са успели да се внедрят в подземния паркинг през жилищната част.

Обитателите на сградата коментират, че към момента няма друг подобен случай. Но със сигурност ще трябва в бъдеще да се проявява по-голяма бдителност, за да се избегнат следващи опити за населване на подземното пространство от бездомници.