Поръчка от конкурент е основната версия, по която разследващите работят за палежа на багерите за половин млн. лв. на "Джи Пи Груп". Това научи "Флагман.бг" от отлично информиран източник. 

За престъплението е задържан известният от "Бандата на Рижите" Николай Пенев, познат като Пойзъна. Днес бе гледана мярката му за неотклонение в Окръжния съд в Бургас. Магистратите го оставиха в ареста, въпреки здравословните му проблеми, за които твърдеше, че има.

Освен да се оправдае със здравето си Пойзъна не каза нито дума за извършването на бруталния палеж, който блокира пътния ремонт на бул. "Захари Стоянов". Явно смята, че ако запази поръчителя, ще се размине с лека присъда. А и затворът за кримигероя не е непознато място. Излязъл от пандиза само преди няколко месеца. Бургаският рецидивист е осъждан многократно, има и висящо наказателно производство. 

Все пак не са изключени и други версии, полицията работи по всички тях, но събраните до момента доказателства наклонявали везните именно към поръчка. 

Въпрос на време е да бъде разкрит поръчителят, загатнаха разследващи. 

В разследването ще бъдат проследени всичките разговори на Пойзъна, както и срещите, които е провел дни преди палежа. Брат му Фокса, който бе задържан заедно с него по време на спецакцията, също е под прицела на полицията.