Петър Рачков, братът на популярния шоумен и водещ на музикалното реалити „Като две капки вода” Димитър Рачков, сам е произвеждал в „домашни“ условия синтетичния наркотик „пико“, с който бе заловен неотдавна при полицейска акция пред дома си в бургаския квартал „Възраждане“. До този извод са стигнали криминалистите от Бургас, които сгащват за трети път с дрога родственикът на най-популярния телевизионен шут в България.
Третото задържане на Петър Рачков с наркотици се е състояло навръх празника на славянската писменост и култура 24 май, разкриват от МВР. Тогава ченгетата устроили капан на 39-годишния брат на шоумена от Нова тв, подлагайки му предварително „респектиран“ клиент. В момента, в който Петър подал плик с 3 грама синтетична дрога от вида „пико“ на купувача, цивилни полицаи го арестували. 

Минути по-късно, при обиск в апартамента на братът на Димитър Рачков ченгетата намерили още няколко грама наркотици, предвидливо скрити в запалки. Бургаската прокуратура вече е повдигнала обвинение на Петър за търговия с наркотици, но братът на именития актьор Димитър Рачков не е в ареста, а на свобода под символична парична гаранция. От години родственика на шоумена се радва на изненадваща благосклонност от страна на органите на реда. 

Позовавайки се на свой източник от бургаската полиция, „Уикенд“ пише, че Петър сам произвежда наркотиците, които продава, като в последната година и половина работи само с проверени през годините клиенти заради засиленото полицейско внимание към особата му. 

„Отдавна разполагаме с данни, че Петър сам произвежда синтетична дрога, макар да няма химическо образование. В местния ъндърграунд той е смятан за „Господаря на пикото“, защото умее да бърка сравнително качествена дрога. Знае се и друго – че доскоро е снабдявал с диетилов етер, редуктори, солна киселина и други трудно откриваеми за редовите „готвачи” на дрога разтворители още няколко наркоорганизации в Бургаския регион“, твърди информаторът. 

Само преди 2 години бургаските антимафиоти разбиха тайната нарколаборатория на Петър Рачков, но така и не съумяха да докажат, че именно братът на популярния шоумен Димитър Рачков е стопанисвал обекта. През март 2017 г. Петър е заловен с още двама дилъри - Станимир Узунов – Стойо Хапа и Георги Георгиев – Сърмата. 

Престъпното трио е спипано минути след като е натоварило в багажника на автомобил „Пежо” голямо количество пико, както и няколко пластмасови бутилки с амониев карбонат, бензол и солна киселина – химически вещества, от които се произвежда амфетамин. Малко по-късно ченгетата достигнали и до  нарколабораторията в държавен имот – Помпената станция в Бургас, която е разположена до разклона да село Черни връх край Камено. Петър работи като диспечер-механик в бургаския клон на „Напоителни системи” и според длъжностната му характеристика отговаря за ремонта и поддръжката на Помпената станция. 

От нарколабораторията, приютена в държавен имот, ченгетата изземват няколко литра амониев карбонат и солна киселина, достатъчни за производството на 50 кила синтетична дрога. Въпреки, че анализът показва, че наркотиците, открити в автомобила, в който се вози Петър, са произведени именно в лабораторията в Помпената станция, братът на Рачков се разминава с обвинение за производство на наркотици. Бургаската прокуратура приема, че няма достатъчно доказателства, че именно Петър е отговорен за производствения наркопроцес. 

Миналата година братът на Димитър Рачков отново бе спипан със синтетични наркотици, след като при обиск в дома му в Бургас бяха открити 4 грама пико, както и кутия с хранителни добавки. По този случай Петър има обвинение, което обаче още не е влязло в съда. 

Трите ареста за производство и търговия с дрога обаче не изчерпват обемното престъпно досие на Петър Рачков. 

През годините той е задържан още 6 пъти от органите на реда в Бургас, като при три от случаите е арестуван за шофиране без книжка. Въпреки доказаното джигитство на Рачковия брат, той все още не е получил осъдителна присъда, като делата му се точат от няколко години.

Петър е задържан и за продажба на фалшиви долари, арестуван е на два пъти и за други криминални деяния, за които обаче давността отдавна е изтекла. Неизменните триумфи на родственикът на Димитър Рачков над правосъдието карат мнозина да се съмняват, че над Петър е спуснат могъщ магистратски чадър. „Няма друго обяснение – редовно го хващаме с дрога, а той се измъква. Досега в Бургас няма случай наркоразпространител да е арестуван три пъти с наркотици и да не е получил никаква присъда“, гневят се на съдии и прокурори полицаите в Бургас. 

Петър Рачков ще бъде уволнен като служител на държавно дружество „Напоителни системи” след поредния му арест. Братът на шоумена Димитър Рачков работи като диспечер-механик на Помпената станция от 2012 г. срещу скромната заплата от 600 лева. Разбира се, той стои на този пост не заради парите, а заради алибито, което му осигурява официалната професия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ