Трафикът в последния работен ден преди коледните празници ще става все по-осезаем и както всеки път наказанията ще валят като из ведро при установени нарушения.

От КАТ ще следят за превишена скорост с камери от цивилни коли, като за целта са сформирани мобилни групи. Стриктно ще се следи и за каране в аварийната лента на магистралата, като санкцията за това нарушение ще е в размер на 1000 лв. Освен паричната глоба обаче, ще бъде отнемана и книжката за 3 месеца.
 


С цел трафикът да остане нормален днес през целия ден е забранено и на превозните средства над 12 тона да излизат на магистралите. От Пътна полиция съветват да се въоръжите с търпение и да шофирате внимателно с подготвени за зимните условия автомобили.

Очаква се засилен и натоварен трафик към туристическите и курортни комплекси, предимно към Боровец, Пампорово и Банско, съобщава главен инспектор Георги Петришки от Пътна полиция.

Към обяд се очаква интензивно движение по АМ „Тракия“ и АМ „Струма“, предимно в посока Кулата, на околовръстния път на София и входно-изходните артерии на големите градове. Затруднения се очакват и на АМ „Хемус“ заради продължаващите ремонтни дейности.
 


Леки пикове в движението от Пътна полиция очакват на 1 и 5 януари заради края на ученическата ваканция.

Що се отнася до обстановката по граничните пунктове, трафика там е не по-малко интензивен, особено за товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" на границата с Република Турция, съобщават от ГД "Гранична полиция".

Поради ремонтни дейности на ГКПП „Илинден” на българо-гръцката граница пропускателния режим ще бъде затруднен на вход за леки и товарни автомобили през пункта. Препоръчват се алтернативни маршрути.

Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП „Кулата” е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

Преминаването през всички останали български гранични контролно-пропускателни пунктове се осъществява нормално.