Служители от ГД „Национална полиция“, ОДМВР – Плевен и Дирекция „Жандармерия“ проведоха специализирана полицейска операция срещу телефонни измамници.

Действията на криминалистите са под ръководството на Специализираната прокуратура.

Задържани са осем души, от които седем на територията на Левски и един в столицата. Събрани са много доказателства и предстои повдигане на обвинения.

Намериха цяло златно имане в мазето на боса на ало мафията ВИДЕО 
 

На брифинг в Левски заместник-главният прокурор Иван Гешев отбеляза, че това е втората сериозна организирана престъпна група, действаща на територията на страната. Той подчерта, че набелязаните действия не са инцидентни.

Гешев с тежки закани след спецакцията в Левски, разтурила ало мафията! 
 

„Нашата цел е от края на 2019 до лятото на 2020 година да се снижат нивата на тези престъпления.

Извършителите живеят в разкош с къщи и скъпи автомобили, парадират с начин на живот, който не могат да си позволят българските пенсионери.Вижте СНИМКИ от спецакцията, завардила Левски 

Прокуратурата и МВР не могат да позволят организирани престъпни групи да тормозят възрастните хора в страната, да обират последните им спестявания. Държавата е длъжна на възрастните хора и те трябва да бъдат защитени.“ – коментира зам.-главният прокурор.

Той поясни, че голяма част от извършителите на тези престъпления са с нисък социален и образователен статус.

След извършена оценка на ситуацията в този сегмент на престъпност последваха редица действия на органите на МВР и прокуратурата.

Директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски поясни, че след доклад на прокуратурата е взето решение за задържане на членовете на организирана престъпна група и документиране на дейността им.

Знакови ъндърграунд мутри са ударени при блокадата в Левски 
 

Оперативната работа е стартирала преди седем месеца. Активно са се включили служители от ОДМВР – Плевен, защото извършителите живеят на територията на община Левски.

В акцията в град Левски са задържани осем лица и са иззети десетки телефони – „основните им оръдия на труда“ и около килограм злато.

Групата е действала на територията на цялата страна по телефонни указатели.

Първоначално членовете на престъпната група са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Всички са криминално проявени, а поголямата част – и осъждани“, поясни главен комисар Христо Терзийски.Директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев съобщи, че на територията на ОДМВР – Плевен от началото на 2019 година са регистрирани 18 телефонни измами, от които 16 са разкрити.

След активна работа на служителите от звеното за противодействие на „ало-измамите“ в дирекцията и в тясно сътрудничество с прокуратурата са възстановени над 66 хиляди лева на жертвите на тези престъпления.