Убиват сърби за 20 кила кокаин: Българи ликвидират наши граждани заради открадната дрога! Историята на кървавата война в ЮАР! Това са челните заглавия в днешния сръбски в. "Курир", в който анонимен източник на изданието разкрива причината за убийствата в подземния свят - война между сръбската и българската мафия в ЮАР.
 

 

 
Според източника на "Курир" поредната жертва е Иван Джорджевич, по прякор Жуча, разстрелян в засада във вторник в Йоханесбург. Убийствата започнали след като негов доверен човек откраднал от българските мафиоти там пратка с дрога, предава Канал 3.
 
Жуча е считан за един от босовете на сръбската мафия в африканската държава. Източникът на "Курир" твърди, че кървавата баня, която струва досега живота на петима сърби, а шести по чудо оцеля при опит за убийство, започва след като доверен човек на Джорджевич откраднал кокаин от българите.
 
"Полицията смята, че това е мотивът. Това, както и предишните извършени много професионално убийства, са част от разчистването на сметки в търговията с дрога", цитира "Курир" своя анонимен източник.
 
Сръбски престъпници са главните дистрибутори на дрога в ЮАР, като в продължение на години действали в отлично взаимодействие с българските мафиоти. "Между другото има съмнение, че войната, в която избиват наши сънародници, започва, когато един от най-близките хора на Жуча откраднал от българите 20 килограма кокаин".
 
Отговорът на българите бил кървав, пише "Курир", а първият на мушката им бил самият Джорджевич. През септември 2017 г., докато си седял в паркиран пред ресторант автомобил, непознат изстрелял към него четири куршума. Тежко раненият Жуча бил транспортиран в болница, където се възстановявал няколко месеца.

 
"Нападението имаше последици, останаха му белеци. На всички беше ясно, че той знае за какво става дума, затова стана много предпазлив и започва да се вози в брониран автомобил", доверява източникът.
 
След това загиват последователно Милан Джуричич-Мики, чието ликвидиране в Сърбия обясняваха с убийството на Желко Ражнятович-Аркан, Дарко Кулич, Джордже Михалиевич, Югослав Смиликич. 
 
Крадецът на дрогата се отървал само с раняване. Наказателната акция предизвикала раздори и в средите на сръбския подземен свят, защото никой не искал да загуби главата си заради чужда изцепка.
 
Килърите накрая довършили Иван Джорджевич, когото във вторник причакали в луксозен затворен жилищен комплекс в Йоханесбург. В момента, в който спрял своя блиндиран Мерцедес, го нападнали двама въоръжени с автомати, които изстреляли в него 26 куршума.
 

 
След убийството нападателите избягали с BMW, което било открито запалено на няколко километра от местопрестъплението. По същия начин бил ликвидиран по-рано и Дарко Кулич, констатирали южноафриканските медии.