Районният съд в Бургас пусна под гаранция кувейтския шофьор, който предизвика тежката катастрофа във вторник до ОЗК Арена, съобщава Флагман.бг.

Мустафа Албалуши трябва да плати 6 хил. лева, за да излезе на свобода, постанови съдът.

Съществена роля за по-лека на му мярка изигра кувейтският посланик Саид Ал-Ансари, който гарантира, че сънародникът му няма да избяга.

Пред съда днес Мустафа съобщи, че, имал имот в България, както и редовна виза до 2020 година, което е друго важно обстоятелство за налагане на по-лека мярка.

Мустафа Албалуши е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда на повече от едно лице. Ако хирургическата интервенция за наместването на носната репозиция на пострадалото момиче, която ще се извърши в понеделник, не бъде успешно, той ще бъде подведен под отговорност по още по-тежък член от Наказателния кодекс.

Припомняме, че при тежка катастрофа във вторник той блъсна с Мерцедеса си 125-кубиковата Хонда на 18-годишния Драгомир от Бургас, който бе приет в изключително тежко състояние в Интензивното отделение на УМБАЛ Бургас.

След ден битка за живот Драго прескочи трапа, стабилизиран е и вече изписан, но състоянието на приятелката му Ася, която е била зад него на мотора, не е никак добро и тя може да остане обезобразена за цял живот.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ