Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 27-годишния П. М.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 13.09.2019 г., в с. Глоджево, общ. Ветово, умишлено умъртвил повече от едно лице – П. Е., Д. Е. и С. Е., като деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини.

За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание от петнадесет до двадесет години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Черен петък 13-и в Глоджево: Дойде най-лошата вест след кървавото нападение 

Съдът счете, че са налице и двете групи предпоставки, предвидени в НПК за вземане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. От една страна, по делото може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние, а от друга страна, налице е реална опасност той да се укрие или извърши престъпление. 

Съдът не възприе тезата на защитата на обвиняемия за вземане на по-лека мярка за неотклонение домашен арест, тъй като същата не отговаря на спецификата и целите на мерките за неотклонение, съгласно чл.57 НПК.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на П. М. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ