30-годишната Дениза Бояджиева разчленила майка си с нож и брадва. Иззетите оръжия ще бъдат изпратени за съдебна експертиза. Това стана ясно в съдебната зала при гледане на мярката й за неотклонение, пише xnews.bg.

Жестокото убийство на 52-годишната Петя Бояджиева потресе димитровградското село Каснаково преди дни.

Днес Окръжният съд в Хасково реши обвинената в тежкото престъпление Дениза да остане в ареста за постоянно. Тя ще бъде изпратена в психиатрично отделение на болницата към затвора в Ловеч. Жената от малка е с психични отклонения, като преди 20 дни е била изписана от Психодиспансера в Борялово.Предвид нейното здравословно състояние, служебният й защитник поиска по-лека мярка – домашен арест, но то не бе уважено от магистратите. Дениза е бременна, но бременността й не е следена от лекар. Предполага се, че в 6-7 месец.

Зверското убийство е станало на 12 април. Разчлененото тяло на майка й е открито дни по-късно – на 16 април в двора на къщата, където живеела задържаната. Пред полицаите Дениза е признала, че е убила майка си. Защо се е стигнало до фаталното престъпление, засега не е ясно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ